Pages

Subscribe:

Labels

Documentar Discovery channel despre Tantra si continenta sexuala

Vezi filmul online

Va prezentam un scurt film documentar despre Tantra, realizat de catre Discovery Channel, ce are referiri directe la continenta sexuala, adica la exercitarea functiei sexuale fara pierderea potentialului sexual (eliminarea spermei în cazul barbatului si descarcarea specifica în cazul femeii). Aceasta modalitate amoroasa prezinta o serie de avantaje cum ar fi: mentinerea vitalitatii, a tonusului, a tineretii, o sanatate mai buna, longevitate si nu în ultimul rând pastrarea capacitatii de a face dragoste din nou si din nou, oricând dorim. În acest caz renumitul dicton latin "Post coitum omnia animal triste est" nu se aplica deoarece prin continenta sexuala dispare senzatia de vlaguire precum si pierderea energetica ce survine în cazul actului amoros realizat cu ejaculare. Chiar si fara a avea o specializare medicala ne putem da seama de valoarea extraordinara pe care o au fluidele sexuale. Ele contin celulele esentiale ale vietii. Un singur spermatozoid e în stare – împreuna cu ovulul – sa dea nastere unei fiinte umane a carei complexitate nu înceteaza sa ne uimeasca desi ne studiem corpurile de mii si mii de ani, cu mijloace din ce în ce mai SF. Câta energie se comprima în aceste celule, de fapt? Intr-un mililitru cub de sperma sunt 100 milioane de spermatozoizi. La o singura ejaculare, se elibereaza circa 7 grame de lichid seminal, în 6-7 jeturi consecutive. Sunt eliminati cam 500 de milioane de spermatozoizi – adica de doua ori cât populatia Statelor Unite dintr-o data! Un barbat obisnuit elimina în timpul vietii aproximativ 20 de litri de fluid seminal. Nu e de mirare ca risipirea fara discernamânt a acestui "aur" al fiintei duce în timp la decrepitudine, impotenta si la aparitia altor probleme de dinamica sexuala atât de întâlnite în zilele noastre.
Filmul contine câteva referinte de baza, cum ar fi controlul respiratiei si exercitiile Kegel, pentru cei care doresc sa înceapa practica continentei sexuale. Ceea ce nu arata suficient de clar însa, este ceea ce se întâmpla cu energia care nu mai este eliminata prin ejaculare. Daca ramâi la stadiul de abtinere, ar putea apare probleme cu prostata, se spune în film. De fapt, aceste probleme nu pot sa apara pentru ca organismul barbatesc a fost prevazut cu o supapa naturala în caz de acumulare în exces a energiei sexuale: polutiile nocturne. Însa adevarata practica a continentei sexuale nu presupune doar abtinere de la ejaculare, ci experimentarea unor orgasme implozive, transformarea energiei subtile rezultate si ascensionarea ei în întreaga fiinta, unul dintre obiective fiind absenta oricarei pierderi de lichid spermatic, inclusiv a polutiilor. Prin analogie cu o hidrocentrala, daca doar ne-am abtine, ar fi ca si cum am lasa apa sa se acumuleze în baraj si nu am face nimic cu ea. Bineînteles ca ar rupe zagazurile mai devreme sau mai târziu. Dar atunci când montam o turbina, ea poate deveni energie electrica în stare sa încalzeasca si sa lumineze orase întregi cu sute de mii de oameni. Revenind la controlul potentialului sexual, daca stim cum sa-l realizam, el poate deveni energie volitiva, afectiva, mentala si chiar spirituala.
Aceasta transformare se realizeaza prin fenomenele de transmutare si sublimare a energiei catre etajele superioare ale fiintei, cu ajutorul tehnicilor speciale din yoga: asane, pranayama, meditatie - care sunt practicate atât înainte, dupa si chiar si în timpul actului sexual. Calitatea actului amoros depinde foarte mult de atitudinea si intentia cu care acesta începe. Daca cei doi sunt atenti mai mult la iubire si intimitate decât la instincte, trairile devin sublime iar controlul energiei este mult mai usor de realizat. Antrenamentul yoghin zilnic îsi spune si el cuvântul. Daca structurile celor doi sunt pure si dinamizate, ei vor reusi într-adevar sa-si transmute si sa-si sublimeze energiile.
În acest mod, ceea ce fiinta umana (barbat sau femeie) elimina pur si simplu, întocmai ca pe ceva nefolositor, devine prin transmutare si sublimare, o sursa extraordinara de energie revigoranta, care îi îmbunatateste fiintei uluitor de mult capacitatile benefice, întocmai cum hidrocentrala despre care vorbeam este o sursa de energie ce permite realizarea unor activitati multiple si chiar sofisticate.
Cu cât aceasta transformare a întregului potential creator-sexual în energie este mai eficienta, cu atât mai mult efectele care conduc la trezirea capacitatilor latente ale fiintei umane (capacitati considerate de oamenii obisnuiti ca fiind miraculoase sau paranormale), si cu atât este mai rapida evolutia ei spirituala.
Flanco.ro - Premium